Ot en Sien Header

Gastouderbureau

Gastouderbureau Ot en Sien zorgt voor kleinschalige opvang in een huiselijke omgeving. Het belang van het kind staat bij ons voorop. Opvang moet veilig zijn en een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling. Wij bemiddelen tussen enthousiaste mensen die kinderen willen opvangen (gastouders) en ouders die opvang zoeken voor hun kinderen (vraagouders). De opvang kan bij zowel de gastouder als bij de vraagouder plaatsvinden.
Huiselijkheid en flexibiliteit zijn de kernwoorden van gastouderopvang. Veel ouders kiezen met name daarom voor deze vorm van opvang. Wij helpen u bij het vinden van het juiste opvangadres. Daarbij vergelijken wij uw wensen met ons bestand van zorgvuldig geselecteerde gastouders. In deze kleinschalige vorm van kinderdagopvang kunnen ouders en gastouder hun wensen goed met elkaar bespreken. Dit geldt niet alleen voor praktische zaken, zoals breng- en haaltijden, maar ook voor aspecten over de opvoeding van uw kind.

Heeft u zelf een gastouder gevonden?

  • U verstrekt via het inschrijfformulier alle benodigde gegevens van u en de gastouder ten behoeve van het opstellen van de overeenkomsten.
  • Er vindt een kennismakingsgesprek plaats en we inspecteren de woning waar de opvang plaatsvindt en kijken of deze voldoet aan de eisen die de Wet kinderopvang stelt.
  • We tekenen een overeenkomst tussen vraagouders en het gastouderbureau.
  • Aan de hand van een urenregistratieformulier ontvangt u een factuur met de opvang- en bemiddelingskosten. De kosten voor 1 kind bedraagt € 25.- voor 2 kinderen € 40.- per maand. Voor drie kinderen € 50.- en voor vier kinderen € 55.-per maand. Verder berekenen wij geen andere kosten.

 Zoekt u een gastouder?                                  

  • Na ontvangst van uw inschrijving via ons inschrijfformulier nemen wij contact met u op voor een intakegesprek.
  • Wij gaan voor u op zoek naar een geschikte gastouder, als u nog geen gastouder heeft.
  • Wij organiseren een kennismakingsgesprek met de gastouder, eventueel zijn wij daarbij aanwezig.

 

Bij ‘downloads’ op de homepagina vind u de inschrijfformulieren.