Ot en Sien Header

Kinderdagopvang

Onze kinderdagopvang in Staphorst is voor kinderen van 10 weken tot 4 jaar oud. De opvang bestaat uit een woonkeuken, en drie speelruimtes voor de kleinsten, de peuters en voor schoolgaande kinderen, twee slaapkamers, en twee mooie buitenruimtes. Onze KDO is iedere dag, 51 weken in het jaar, geopend van 06.30 – 18.00 uur. We hanteren een dagprogramma, maar zitten hier niet aan vast.

Gedurende de dag vinden er naast de gewone dagindeling, verschillende activiteiten plaats. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Bij de baby’s is dit gericht op veiligheid, warmte, voeding en slaap. Bij de wat oudere kinderen wordt het lopen en praten gestimuleerd, worden er liedjes gezongen, met zand en water gespeeld, gekleurd en gepuzzeld. Bij de 3 en 4 jarigen worden er kring- en fantasiespelletjes gedaan, geknutseld, gefietst en geklommen.

Als het weer het toelaat zijn we graag buiten, om te spelen maar ook om gezellig te picknicken. Verder heeft elk kind zijn eigen mandje, waar de ouders eigen meegebrachte luiers en een extra setje kleding in kunnen doen. Ook willen we graag dat de ouders zelf babymelk meenemen. Natuurlijk verzorgt Ot en Sien de lunch en is er genoeg vers fruit, crackers etc.